I 1989 ble en del av området Trillemarka-Rollagsfjell naturreservat gitt til Sigdal kommune av Anne Margrethe Bugge. Hun ønsket at det skulle settes opp en madonnastatue i området. Anne Margrethe Bugge døde i 1995, og først den 20. juni 2009 kunne statuen Madonna med barnet settes på plass i området. Den ble fraktet til stedet med helikopter.

Statuen er laget av billedhugger Turid Angell Eng og er utført i lys granitt.

Stedet som ble valgt ligger 100 meter utenfor vernegrensa til Trillemarka-Rollagsfjell naturreservat, på Bjønneskortenatten 1020 meter over havet. Herfra er det en meget fin utsikt vestover til Gaustadtoppen, i nord Norefjell, i sør kan man se Skodøl og Nedalsfjellet, og mot øst Sølandsfjellet.[1]

Madonnastatuen ble raskt et populært turmål. Sherpaer fra Nepal startet i 2016 arbeidet med å etablere en steinlagt sti inn til statuen. Stien var ferdig i 2019, og kalles Madonnastien. Stien starter ved parkeringsplassen på Utvollane, og tar én time å gå fra parkeringsplassen frem til statuen. Distansen er på 3 km

By arvid